2013 Adobe Tasarım Başarı Ödülleri Başladı


2013AdobeTasarimBasariOdulleriGrafik tasarım, fotoğraf, web tasarım&geliştirme ve video prodüksiyon alanlarında, uluslararası platformda öğrencilerin katılımı ile düzenlenen 2013 Adobe Tasarım Başarı Ödülleri yarışması başladı.

13 yıldır düzenlenen ve katılımların 21 Haziran 2013’e kadar devam edeceği yarışma bu yıl, heyecan verici yenilikler ile başlıyor. Öğrencilerin; Geleneksel Medya, İnteraktif Deneyim ve Hareket&Video segmentlerinde toplam 12 kategoride katılım gerçekleştirebileceği yarışmada başvurular, tasarım uzmanlarından oluşan bir uluslararası jüri ekibi tarafından değerlendirilecek.

Başvuru oturumlarının 4 Şubat-12 Nisan ve 12 Nisan-21 Haziran tarihleri arasında gerçekleşeceği yarışmanın ödül töreni Ekim ayında online olarak düzenlenecek. Bu yıl ödüller arasında, İstanbul’da düzenlenecek 2013 IDA Kongresi’ne katılım göze çarpıyor.

Her medya segmenti için 4 kategorinin bulunduğu yarışmada Bireysel Kategori Ödülü’nü kazananları 2,000 dolar para ödülü, 24 aylık Adobe Creative Cloud üyeliği ve profillerinin Adobe Tasarım Başarı Ödülleri galerisinde yayınlanması fırsatı bekliyor.

Ayrıca her medya segmentinden seçilecek bir “Büyük Ödül” sahibi ise ek 3,000 dolar para ödülü ve ödül aldıkları tasarım disiplininin profesyonellerinden özel bir eğitim fırsatı kazanacak. 

Yaratıcı fikirler günümüzde giderek daha fazla önem kazanıyor. Öğrenciler de geleceğin dijital içerik üreticileri olarak yaratıcı fikirlerini paylaşmaya çok önem veriyorlar. Adobe, çalışmalarını sergileyebilecekleri değerli fırsatlar sunma hedefiyle alanının en iyi Creative Pro araç ve hizmetlerini öğrencilerin erişimine ulaştırıyor.

Günümüzde değişik platformlarda tasarım yapan yeni nesil tasarımcı profilinin oluştuğuna dikkat çeken Adobe Ortadoğu Eğitim Kanal Satış Yöneticisi Arzu Birincioğlu; “Bu tasarımcıları, Creative Cloud içinde ihtiyaç duydukları araçlar ve hizmetlerle desteklemek ve yaratıcı çalışmalarını Adobe Tasarım Başarı Ödülleri gibi saygın bir platformda sergilemek önceliklerimizin başında geliyor” dedi.

12 yılda 27 bin öğrenciye ulaştı

2001 yılından bu yana, 75 ülkeden 27 binin üzerinde öğrenciye ulaşan Adobe Tasarım Başarı Ödülleri, teknoloji ve yaratıcı sanatların güçlü birlikteliğini gözler önüne seriyor. Yarışmanın 5 yıl üst üste destek sponsorluğunu üstlenen Icograda –  Uluslararası Haberleşme Tasarımı Konseyi, jüri ekibinde yer alacak uluslararası tasarım uzmanlarının belirlenmesi ve seçiminde görev alıyor.

Icograda’nın, Adobe’nin öğrenciler arasında yaratıcılığı teşvik etmeye yönelik hedeflerini paylaştığını ifade eden Icograda İdari Yöneticisi Marilena Farruggia; "Misyonumuz, gelecek nesil tasarımcıların özgüveni yüksek, kavrama becerisine sahip ve multidisipliner bireyler olmalarını sağlamaktır. Dünyanın her yerinden öğrencilerin, çalışmalarını sergilemek için bu fırsattan faydalanacağını ve sanatsal açıdan zengin İstanbul’da düzenlenecek 2013 IDA Kongresi’ne katılma şansını da içeren ödüllerden birini kazanacağını umuyoruz” dedi.

Adobe’nin eğitim vizyonu, tüm dünyadaki öğrenci ve eğitimcilerin yaratıcılıklarını, onlara standartlara uyumlu müfredatlar, sertifika programları, profesyonel gelişim olanakları ve esnek satın alma seçenekleri sağlayarak sürekli değişmekte olan dijital dünyanın sunduğu fırsatlara hazır olmalarını temel alıyor.

Adobe eğitim çözümleri hakkında daha fazla bilgiye http://www.adobe.com/tr/education/ adresinden ulaşılabiliyor.

Erol DİZDAR hakkında

https://about.me/eroldizdar https://www.facebook.com/edizdar https://www.twitter.com/edizdar http://www.eroldizdar.com

12 Nisan 2013 tarihinde Haber içinde yayınlandı ve , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin. Yorum yapın.

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.