Yandex.Browser 1.7 yayınlandı, güle güle Chrome


yandex_browser_1_7Yandex.Browser'ın yeni sürümü, farklı bilgisayarlardaki kurulumları arasında veri eşitlenebilmesi ve arkaplan resimleriyle kişiselleştirilebilme özellikleriyle indirilmeye hazır.

Yeni ve geliştirilmiş özellikleriyle Yandex.Browser 1.7 bugün kullanıma sunuldu. Yeni sürümle birlikte gelen eşitleme özelliği sayesinde kullanıcılar, tarayıcılarının çeşitli ayarlarını ve kaydetmiş oldukları yer imlerini sadece tek tıkla başka bir bilgisayarda kurulu bir Yandex.Browser’a aktarabilecek ve böylece kişisel ayarlarına her an her yerden ulaşabilecekler.

Eşitleme özelliği, tarayıcının arayüz ayarları, yer imleri, favoriler, kayıtlı şifreler ve form bilgileri, tarayıcı geçmişi ve eklentiler gibi verilerin tamamının; veya kullanıcıların tercihine göre sadece bir kısmının, farklı bilgisayarlardaki kurulumlar arasında otomatik olarak eşitlenmesine olanak sağlıyor. HTTPS güvenlik protokolüyle Yandex’in bulut tabanlı veri depolama servisi Yandex.Disk’in sunucularında yedeklenen veriler; bu sayede, Yandex.Browser yüklü olan bilgisayarlar bozulduğunda bile asla kaybolmuyor ve her zaman erişilebilir olma özelliklerini koruyor.

Arkaplan resimleri ile kişiselleştirin

Yandex.Browser’ın bir diğer yeni özelliği de tarayıcı sayfasının fonuna arkaplan resmi atanarak kişiselleştirilebilmesi. Kullanıcılar, isterlerse Yandex.Browser içinde ön tanımlı görsellerden herhangi birini seçebiliyor veya diledikleri herhangi bir görseli yükleyerek arkaplan resmi olarak kullanabiliyor.

Yandex.Browser 1.7’yi browser.yandex.com.tr adresinden indirebilirsiniz. 

Yandex. Browser 1.7'de bir çok eksiklik giderilmiş. Chrome'u Yandex. Browser'da oturum açamadığım için bırakamıyordum. Şimdi güle güle Chrome. Belki bir çok kişi gizlilik v.s.'den kullanmıyordur ama işimi çok kolaylaştırıyor.

Eşitleme hakkında http://browser.yandex.com.tr/welcome/?lang=tr#sync

Tablo arkaplanı hakkında http://browser.yandex.com.tr/welcome/?lang=tr#tablo

Arama modu hakkında http://browser.yandex.com.tr/welcome/?lang=tr#smartsearch

Turbo modu hakkında http://browser.yandex.com.tr/welcome/?lang=tr#turbo

Erol DİZDAR hakkında

https://about.me/eroldizdar https://www.facebook.com/edizdar https://www.twitter.com/edizdar http://www.eroldizdar.com

24 Mayıs 2013 tarihinde Haber içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin. 2 Yorum.

  1. Bahadır ARSLAN

    Ben anlamadım, Yandex.Browser artık Chrome alt yapısını kullanmıyor mu? Artık değişti mi?

    Yazı da "Yandex. Browser 1.7'de bir çok eksiklik giderilmiş. Chrome'u Yandex" şöyle bir cümle var ama bana düşük geldi, anlayamadım.

    • Kullanıyor ama önceki sürümde neredeyse hiçbir özellik yoktu. 

      Chromium açık kaynak dileyen istediği gibi düzenleyerek kullanır. Google uzun süredir kullandığı için bir çok düzenleme yapmıştı. Google'ın Chrome'u yapılan geliştirmeler ile bugünkü haline geldi.

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.